Petiční výbor chce tímto reagovat na lži a překroucení faktů v aktuálních tzv. Uhříněveských občanských novinách (dále jen Noviny).

Březnové číslo věnuje celé čtyři stránky obhajobě a chvále připravované změny územního plánu na území bývalé skládky. Mimochodem chválu současných kroků radnice a kritiku všech ostatních se dočteme v každém vydání těchto novin.

Vedle uvedené chvály se zde objevuje i kritika naší petice.

Ke kritice je bohužel použito více nepravdivých a účelově překroucených informací. Jako hlavní chceme uvést:

1) Lží je spojování petice s nějakým politickým vedením, a dokonce i s konkrétní osobou bývalého senátora pana Ladislava Kose. Naše petice vznikla pouze z iniciativy místních občanů. Pan Kos vystoupil řadu měsíců po sepsání petice s kritikou dané změny. Stejný názor je to jediné, co nás spojuje.

2) Noviny úmyslně uvádí chybný počet petentů a to jen 213. To, že petici podepsalo více jak 1200 občanů je známou informací. Když se Noviny dostaly k detailům územní studie, určitě měly k dispozici i tuto informaci.

Neférový útok Uhříněveských novin nás určitě mrzí, protože jsem se od začátku snažili vystupovat konstruktivně a chtěli jsme pouze minimalizovat rozsah záboru ploch zeleně, zdůraznit ekologická rizika a upozornit na podezřelé majetkové pozadí daného záměru.

Současně nás až hysterický útok Novin ujišťuje v tom, že jsem asi opravdu někomu tzv. šlápli na kuří oko a o to více se budeme danému záměru dále věnovat.