Petiční výbor opakovaně zachytil informace o tom, že aktuální změna územního plánu je připravována s cílem zhodnotit pozemky jedné konkrétní společnosti, která dané pozemky koupila právě od MČ Praha 22.
A opravdu se nám to podařilo potvrdit. Pozemky, které chce naše MČ nyní změnit ze zeleně na veřejnou vybavenost, sama prodala v roce 2010 firmě Track Consulting. Pravděpodobně u toho byly podobné osoby jako dnes. Navíc od té doby najednou MČ podporovala změnu těchto ploch na zastavitelné (obytné). Nejdříve jako změnu územního plánu, pak formou připomínky k novému metropolitnímu plánu. Když to nevyšlo, tak teď znovu aspoň na veřejnou vybavenost.
Toto nás částečně vrací k jednomu z bodů naší petice – neměla by MČ usilovat o budoucí kupní smlouvu na dané pozemky před jejich zhodnocením změnou ÚP?

Pokud to tedy s realizací té veřejné vybavenosti myslí vážně a není to jen mezistav před další změnou na obytnou funkci, o kterou prokazatelně MČ i vlastník pozemků již dříve usilovali…

Jinak bychom vás dodatečně chtěli informovat,že jsme se zúčastnili zasedání výboru pro ÚZ na MHMP dne 5.3.2024 a podnět ke změně ÚP byl schválen 😞 Přikládáme celý proces schvalování, dokument je veřejně dostupný na stránkách Magistrátu.

Ve čtvrtek 4.4.2024 od 17:30 proběhne v divadle U22 kulatý stůl kolem projektu. Snad nám bude vysvětleno proč MČ pozemky prodala když teď po 14 letech potřebuje pozemky zpátky na veřejnou vybavenost.