Vážení občané,

Dne 1.2.2024 od 15:00 proběhne letošní první zasedání zastupitelstva MČ Praha 22, viz odkaz níže na stránky městské části Praha 22

https://www.praha22.cz/mestska-cast/volene-organy/zastupitelstvo/terminy-zasedani/

Program zasedání bude následující:

  1. Zahájení, určení skrutátorů, volba návrhového výboru a ověřovatelů zápisu
  2. Schválení programu jednání
  3. Revokace kontribučních smluv s developery schválených na ZMČ 5/2023 dne 18.12.2023,

tj. body č.17, 19 a 20, vzhledem k nesrovnalostem v informacích podaných na jednání ZMČ 5/2023.

  1. Představení prvotní studie v lokalitě Hliník Radou městské části Praha 22, zpracovanou pro potřeby Výboru pro územní rozvoj ZHMP.

Zde se tedy opět bude projednávat projekt na bývalé skládce Hliník. Proto vás všechny vyzývám, pokud vám to situace dovolí, abyste se přišli na zasedání podívat a vyjádřili tak vaší přítomností svůj zájem / nevoli s tímto projektem.

Jak jsme vás již informovali, 19.12. proběhla schůze Výboru pro územní rozvoj zastupitelstva HMP, zde byl projednáván podnět na změnu územního plánu na Hliníku (který podává naše MČ). Účastnili se všechny opoziční strany a mluvili o tom, že se změnou nesouhlasí. Výbor odložil rozhodnutí o dalším pořizování na únorové zasedání zastupitelstva HMP (které proběhne 13.2.2024) a do té doby má naše MČ dodat základní podkladovou studii.

Mimojiné proto svolali opoziční zastupitelé mimořádné zasedání zastupitelstva MČ. Požadují, aby Rada MČ s touto studií zastupitelstvo seznámila předtím, než ji odešle na Magistrát. Současně se budou zajímat o to, kdo tuto studii zpracoval a kolik naši městskou část stála.

PROSÍM PŘIJĎTE SI VŠE POSLECHNOUT NAŽIVO NA ZASEDÁNÍ JIŽ TENTO ČTVRTEK 1.2.2024!!!

VELKÉ DÍKY ZA PODPORU